Szczep: 100% Sangiovese Czerwone, wytrawne - Polecamy do czerwonego mięsa i dziczyzny.
Chianti to wino znane na całym świecie. Szczep Sangiovese pokazuje swoją delikatną stronę. Wino lekkie, delikatne i przyjemne w piciu. Aromaty wiśni i czereśni urzekną tych, którzy preferują świeże i delikatne wina. Można wyczuć nuty migdałów i miodu. Idealne do makaronów, pizzy i lekkich mięs.
I.G.T. Sycylia Szczep: 100% Nero d'Avola Czerwone, wytrawne - Polecamy do makaronów.
Wino stworzone ze szczepu regionalnego Nero d'Avola, który jest bardzo ceniony na Sycylii. Wino bardzo aromatyczne i owocowe o dość mocnej strukturze. W tym winie czuć klimat słonecznej i czarującej Sycylii. Największą zaletą tego wina jest stosunek ceny do jakości. Idealnie komponuje się z makaronami i pizzą.
D.O.C. Bardolino (VENETO) Szczep: Corvina, Rondinella, Molinara Czerwone, lekko wytrawn.
Bordolino to wino lekkie, soczyste i jedwabne. Klasyczny dla Veneto kupaż trzech szczepów w tym przypadku daje świeże i przyjemne wino. Polecane do białych pieczeni i lekkich serów.
D.O.C. Montepulciano d'Abruzzo Szczep: Montepulciano Czerwone, lekko wytrawne - Polecamy do makaronów.
Montepulciano to szczep, który jest bardzo popularny w regionie Abruzji. Wino lekkie, owocowe i aromatyczne. Aromaty, które urzekają nasz nos to ciemne owoce leśne, wiśnia. W ustach przyjemne i delikatne. Idealne do lekkich dań - cielęciny, kaczki w potrawce.
I.G.T. Apulia, Pasqua Vigneti e Cantine Szczep: Primitivo, Czerwone, lekko wytrawne.
Czerwono- rubinowe wino o aromacie jeżyn i wanilii. Żywe, świetna struktura, harmonijne i trwałe w smaku, aksamitne dzięki delikatnym taninom. Świetnie smakuje do czerwonego mięsa, dziczyzny i dojrzewających serów.
Wino deserowe słodkie o smaku poziomek, mocno aromatyzowane.
D.O.C. Soave (VENETO) Szczep: Garganega, Trebbiano Białe, lekko wytrawne.
Kupaż dwóch szczepów, w klasycznym winie z regionu Veneto. Soave to wino świeże, lekkie i przyjemne w piciu. Idealne na upalne dni. Dobrze się komponuje z rybami, sałatkami i zupami (krem).
I.G.T. Sycylia Szczep: 100% Nero d'Avola Czerwone, wytrawne - Polecamy do makaronów.
Wino stworzone ze szczepu regionalnego Nero d'Avola, który jest bardzo ceniony na Sycylii. Wino bardzo aromatyczne i owocowe o dość mocnej strukturze. W tym winie czuć klimat słonecznej i czarującej Sycylii. Największą zaletą tego wina jest stosunek ceny do jakości. Idealnie komponuje się z makaronami i pizzą.
I.G.T. Apulia, Pasqua Vigneti e Cantine Szczep: Chardonnay Białe, lekko wytrawne.
Wino o barwie żółto-słomkowej, o intensywnym smaku, miękkim i pełnym, z nutą owoców tropikalnych - banana i ananasa a także marcepana. Świetne jako aperitif, a także do dań z makaronem na bazie ryb.
I.G.T. Wenecja Eugejska, Pasqua Vigneti e Cantine Szczep: Pinot Grigio Białe, lekko wytrawne.
Delikatne, zrównoważone i świeże białe wytrawne wino. W nosie wyczuwalne aromaty gruszek i jabłek odmiany Golden Delicious oraz kwiatów akacji. Świetnie się łączy z lekkimi daniami z makaronem, a także z głównymi daniami na bazie ryb. Dobre także na aperitif.